Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θέλει να ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία του διαζυγίου που συνομολόγησε στο τέλος του Νοεμβρίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο εκπρόσωπός της λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων κατά την οποία οι βουλευτές θα κληθούν να εκφράσουν την θέση τους επί σειράς τροπολογιών για την συμφωνία του Brexit.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι προς το απόλυτο συμφέρον του να αποχωρήσει με συμφωνία, αλλά οφείλουμε να έχουμε μία συμφωνία που θα έχει την υποστήριξη του Κοινοβουλίου και αυτό θα απαιτήσει ορισμένες τροποποιήσεις της συμφωνίας αποχώρησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί, ότι «νομικές τροποποιήσεις του backstop θα είναι αναγκαίες για να εξασφαλισθεί η υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Αυτό σημαίνει ότι θα ξανανοίξει (για διαπραγμάτευση) η συμφωνία αποχώρησης», εξήγησε, προσθέτοντας ότι παρά το ότι ο χρόνος περνά, η κυβέρνηση «παραμένει αποφασισμένη να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου», όπως προβλέπεται.

Σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση των Βρυξελλών, που έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών είναι σαφές, θέλουν την έξοδο με συμφωνία και κατανοούν ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της ΕΕ όπως και του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Μπορούμε να αναμένουμε ότι η πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με την ΕΕ εντός της ημέρας».

Η συμφωνία που υπέγραψε η Τερέζα Μέι με την ΕΕ απορρίπτεται από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης