Το ευρώ κατέγραψε άνοδο έναντι της στερλίνας για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα, καθώς η μάχη για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έπληξε τη διάθεση των επενδυτών για τη βρετανική λίρα, που τώρα οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση της έναντι του ενιαίου νομίσματος εδώ και δύο χρόνια.

Περισσότεροι από 10 υποψήφιοι ανταγωνίζονται για τη θέση της Μέι, αλλά σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων φαβορί εμφανίζεται ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, ακόμα και χωρίς συμφωνία επί των όρων της αποχώρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Συντηρητικοί έχασαν με μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές της περασμένης εβδομάδας, ενώ πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το Συντηρητικό Κόμμα θα υφίστατο τη μεγαλύτερη ήττα σε βουλευτικές εκλογές στην ιστορία του εάν αυτές διενεργούνταν τώρα.

Σύμφωνα με αναλυτές, η προοπτική αυτή ωθεί τους υποψηφίους να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο Brexit, γεγονός που αποδυναμώνει τη λίρα.

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε για τη στερλίνα και προβλέπουμε ότι θα υποχωρήσει στις 0,90 έναντι του ευρώ, καθώς η προοπτική ενός νέου ευρωσκεπτικιστή πρωθυπουργού δεν αποτελεί καλό οιωνό για τις αγορές και είναι σαφώς αρνητική εξέλιξη» ανέφερε ο Πετρ Κρπάτα, αναλυτής συναλλαγματικών ισοτιμιών στην ING στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, η λίρα απείχε λιγότερο από 2% από αυτό το επίπεδο και διαμορφώθηκε νωρίτερα στις 88,40 πένες. Οδεύει προς μηνιαία πτώση σχεδόν 3% έναντι του ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη πτώση της από τον Μάιο του 2017. Έναντι του δολαρίου, η λίρα ήταν σταθερή, στο 1,2611 δολάριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης