Οι μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες, που είναι οι μεγαλύτεροι παίκτες στον τομέα των στεγαστικών δανείων, αυξάνουν κατά 1% τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, από τις 15 Ιανουαρίου, γράφει σήμερα η εφημερίδα Vedomosti και μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS,

H μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα Sberbank προτίθεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 1-1,2% από τις 15 Ιανουαρίου, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο εκπρόσωπος της τράπεζας, διευκρινίζοντας ότι σε όσους δανειολήπτες έχουν καταβάλει προκαταβολή μικρότερη του 20% του δανείου, το επιτόκιο θα αυξηθεί επιπροσθέτως κατά 0,2% .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η τράπεζα VTB αύξησε από 1η Ιανουαρίου τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια κατά 0,6% και έτσι το επιτόκιο του στεγαστικού δανείου στα συνηθισμένα προγράμματα της τράπεζας φθάνει το 10,1%.

Επίσης η τράπεζα Otkritye ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αυξήσει πολύ σύντομα τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ακολουθώντας, όπως λέει, τις τάσεις της αγοράς.

Την πρόθεσή της να αυξήσει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ανακοίνωσε και η GazpromBank, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει συγκεκριμένη απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Sberbank, Γκέρμπαν Γκρεφ, με δηλώσεις του δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, διευκρινίζοντας ότι η αύξηση αυτή συνιστά την αντίδραση των τραπεζών στα μέτρα για την ρύθμιση της αγοράς που υιοθετεί η Τράπεζα της Ρωσίας

Πηγές :TASS, Vedomosti

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης