Υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, έχουν περάσει στις αντλίες των πρατηρίων μειώσεις των διεθνών τιμών.

Αν και η πρώτη εικόνα σε σχέση με την κατανάλωση είναι προφανώς αρνητική μετά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για τον κορωνοϊό, εντούτοις τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται αξιοσημείωτη διαφορά στις τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα η διακύμανση της τιμής της αμόλυβδης έχει ως εξής: στις 25 Φεβρουαρίου η τιμή στην Αττική ήταν 1,568 ευρώ το λίτρο, ενώ στις 9 Μαρτίου, όταν και τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η τιμή ήταν στο 1,527 ευρώ το λίτρο.

Προχθές η τιμή της αμόλυβδης είχε υποχωρήσει κατά 17,3 σεντς το λίτρο στο 1,395 ευρώ το λίτρο. Αντίστοιχα ο πανελλήνιος σταθμισμένος μέσος όρος ήταν πριν από έναν μήνα στο 1,597 ευρώ το λίτρο, για να υποχωρήσει προχθές στο 1,44 ευρώ το λίτρο.

Σε ό,τι αφορά στο diesel κίνησης, η μέση τιμή στην Αττική ήταν στις 25 Φεβρουαρίου στο 1,315 ευρώ το λίτρο, στις 9  Μαρτίου όταν και τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα βρέθηκε στο 1,280 ευρώ το λίτρο, ενώ προχθές υποχώρησε στο 1,184 ευρώ το λίτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πανελλήνιος σταθμισμένος μέσος όρος έπεσε τον τελευταίο μήνα 12,9 σεντς από το 1,343 ευρώ το λίτρο στο 1,214 ευρώ το λίτρο.

Τέλος στο ίδιο διάστημα το diesel θέρμανσης από 0,994 ευρώ το λίτρο έχει υποχωρήσει στο 0,855 ευρώ το λίτρο. Ο πανελλήνιος σταθμισμένος μέσος όρος βρίσκεται στο 0,87 ευρώ το λίτρο.

Στις διεθνείς τιμές των καυσίμων η υποχώρηση είναι μεγαλύτερη ποσοστιαία, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η μείωση στις αντλίες των πρατηρίων δεν φτάνει ολόκληρη εξαιτίας της φορολογίας που αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% της λιανικής τιμής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης