Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό επίπεδο μίας εβδομάδας και σε ένα από τα χαμηλότερα φέτος, υπό το βάρος των προσδοκιών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και την προτίμηση των επενδυτών για το δολάριο, το οποίο δίνει υψηλότερες αποδόσεις.

Αναλυτές σημείωναν ότι είναι απίθανο το ευρώ να ανακάμψει σημαντικά πριν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα, όπου οι αξιωματούχοι της πιθανόν να ανακοινώσουν σχέδια για νέα νομισματική στήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγορές χρήματος σχεδόν προεξοφλούν δύο μειώσεις των επιτοκίων (της ΕΚΤ), κατά 10 μονάδες βάσης (0,1 της ποσοστιαίας μονάδας) το 2019.

Τα χειρότερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα της έρευνας ZEW για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, που ανακοινώθηκαν χθες, άσκησαν επιπλέον πίεση στο ευρώ, που είχε μαζί με τη στερλίνα τη χειρότερη επίδοση αυτή την εβδομάδα.

Η ισοτιμία του ευρώ παρέμεινε αμετάβλητη στα 1,1214 δολάρια, ακόμη και μετά την αναθεώρηση του ετήσιου πληθωρισμού της Ευρωζώνης στο 1,3% για τον Ιούνιο και τη μικρή συρρίκνωση της παραγωγής του κατασκευαστικού τομέα τον Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών, ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ δήλωσε ότι τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να βοηθήσει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να κινηθεί προς τον στόχο του, που είναι λίγο κάτω από το 2%.

Το ευρώ είχε υποχωρήσει νωρίτερα στα 1,1200 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουλίου, ενώ έχει υποχωρήσει 2,2% από την αρχή του έτους έναντι του δολαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης