Ανοδικά κινούνται οι μετοχές που συνδέονται με κρυπτονομίσματα, καθώς το bitcoin οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 2019, επεκτείνοντας ένα ράλι που πενταπλασίασε την αξία ορισμένων μετοχών από τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Marathon Patent Group, η οποία έχει κερδίσει 444% τους τελευταίους δύο μήνες, προσθέτει επιπλέον 4,4% σήερα. Η Riot Blockchain βρέθηκε να ενισχύεται έως 7,1%, έχοντας συσσωρεύσει κέρδη 383% από τις 30 Οκτωβρίου. Και η Bit Digital, η οποία κέρδισε 81% μόνο την Δευτέρα, καταγράφει άλμα επιπλέον 31%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισηγμένη στον Καναδά Hive Blockchain Technologies σημείωσε άνοδο έως 6% την Τετάρτη, με τη μετοχή της σχεδόν να διπλασιάζεται από τις αρχές Δεκεμβρίου. Επίσης η Galaxy Digital Holdings του Mike Novogratz αυξήθηκε επιπλέον 3,4%, δίνοντας ώθηση άνω του 60% από την αρχή του μήνα.

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε προς στιγμήν πάνω από τα 28.000 την Τετάρτη, που οδηγεί την άνοδο του Δεκεμβρίου πάνω από το 40%. Ανοδικά κινήθηκαν και άλλα κρυπτονομίσματα, με τον δείκτη Bloomberg Galaxy Crypto να καταγράφει άνοδο 270% το 2020.

Κάποιοι επενδυτές βλέπουν το bitcoin ως ένα μέσο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού και της αδυναμίας του δολαρίου, ανάλογο του χρυσού, ενώ άλλοι το βλέπουν ως ένα κερδοσκοπικό εργαλείο που δεν γίνεται να λειτουργήσει ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης