Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει το Συνέδριο της Teamworks “ 7ο DPO & ICT Security World”, το οποίο υποστηρίζεται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, κυκλοφορεί μια ειδική έκδοση που αποτυπώνει τα όσα θα διαδραματιστούν στο χώρο της Ψηφιακής Ασφάλειας το επόμενο διάστημα και θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως αναδεικνύεται στην έκδοση, πιο περίπλοκη, χρονοβόρα και δαπανηρή από ποτέ έχει κάνει η πανδημία και το υβριδικό μοντέλο εργασίας, την υποστήριξη των τμημάτων ψηφιακής ασφάλειας των επιχειρήσεων. Καθώς τα επίπεδα απειλών αυξάνονται, οι εισβολείς έχουν ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία στο να παρακάμπτουν τις άμυνες και να ξεγελούν τους χρήστες.

Με περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις και οργανισμούς να βιώνουν αύξηση των κυβερνο-απειλών το 2020-21, οι ψηφιακοί κίνδυνοι βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από ποτέ και οι ηγέτες του κλάδου σχεδιάζουν σημαντικές επενδύσεις.

Σχεδόν καθολική, είναι η στρατηγική των επικεφαλής των οικονομικών επιτελείων προς αυτήν την κατεύθυνση, με το μεγαλύτερο ποσοστό να δηλώνει ότι σκοπεύει να μεταφέρει τα συστήματα οικονομικής πληροφόρησης σε περιβάλλον cloud.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ΄ όλο που επενδύσεις αυτές μοιράζονται σχετικά ισορροπημένα, φαίνεται πως μεγαλύτερη προσοχή δίνεται σε ζητήματα ανίχνευσης και παρακολούθησης απειλών, μετασχηματισμού του κυβερνοχώρου και προστασίας δεδομένων.

Και σε παγκόσμιο επίπεδο, πάντως, την επόμενη τριετία οι CIOs και CISOs θα συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στην κυβερνοασφάλεια. Μελέτες δείχνουν το 64% να προτεραιοποιεί τις ικανότητες ασφάλειας, το 59% την ενίσχυση της ιδιωτικότητας, το 50% την ικανότητα συμμόρφωσης και το 45% τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και πληροφόρησης, ως τους κύριους λόγους υιοθέτησης νέων τεχνολογιών.

Αυτό, το συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον, εντός και εκτός Ελλάδας, καταγράφει και αναλύει η ειδική ψηφιακή έκδοση της Teamworks «Cyber Security Report», ευελπιστώντας ότι θα προσθέσει γνώση και εμπειρία στους Συνέδρους του 7ουDPO & ICT Security World και στους αναγνώστες, καταγράφοντας τόσο τις τάσεις και τα προβλήματα της κυβερνοασφάλειας, όσο και τις προτάσεις των εταιρειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης