Η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις τιμές της ενέργειας για τους βιομηχανικούς καταναλωτές για να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ελλείψεις στην προσφορά, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι αυξήσεις των τιμών για εργοστάσια και άλλες επιχειρήσεις της χώρας θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή υψηλότερων τελών ή με κάποια σύνδεση με τις τιμές του άνθρακα, μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές με γνώση του σχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση έχει επίσης συζητήσει το ενδεχόμενο της αύξησης των τιμών για οικιακούς χρήστες εάν οι αυξήσεις στη βιομηχανική χρήση δεν καταφέρουν να επιλύσουν την κρίση, προσθέτουν οι πηγές. Τα σχέδια δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ενδεχομένως να αλλάξουν, προσθέτουν.

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Αναμόρφωσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επιτρέψει στις τιμές ενέργειας να αντανακλούν εντός λογικών πλαισίων τις αλλαγές στη ζήτηση, την προσφορά και το κόστος, ενώ η χώρα θα αυξήσει τις εισαγωγές άνθρακα «ελαφρώς» και θα καλέσει τις μονάδες παραγωγής ενέργειας να ενισχύσουν τα αποθέματά τους ενόψει του χειμώνα.

Οι συζητήσεις διεξάγονται την ίδια στιγμή που η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις στην τροφοδοσία ενέργειας που απειλούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη και να επιδεινώσουν περαιτέρω τις διαταραχές στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές του άνθρακα έχουν σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά, κάτι που σημαίνει ότι πολλοί παραγωγοί ενέργειας χάνουν χρήματα με τις υφιστάμενες τιμές ηλεκτρισμού. Αυτό αποτρέπει πολλούς από το ενισχύσουν την παραγωγή τους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Η αύξηση των τιμών θα μπορούσε να δώσει στους παραγωγούς κίνητρα να αυξήσουν την παραγωγή τους, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει και τους χρήστες να μειώσουν την κατανάλωση.

Οι μετοχές μεγάλων παραγωγών σημείωσαν άλμα στον απόηχο της είδησης. Η Huadian Power International Corp. βρέθηκε να σημειώνει άλμα 5%, ενώ η Datang International Power Generation Co. βρέθηκε να κερδίζει έως 3,5% νωρίτερα σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης