Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα συμφώνησαν χθες, Τρίτη, στην ανάγκη για πολυμερείς λύσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ευπάθειες που προκαλούνται από το χρέος των χωρών, και άλλα ζητήματα, με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η παγκόσμια οικονομία, όπως ανέφερε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία της Γέλεν με την Γκεοργκίεβα ήταν η τελευταία μιας σειράς τηλεφωνικών επικοινωνιών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της παγκόσμιας οικονομίας μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η υπουργός Γέλεν εξέφρασε την πρόθεσή της να συνεργαστεί στενά με το ΔΝΤ για τις προτεραιότητες συνέχισης της αποτελεσματικής αντίδρασης στην πανδημία COVID-19, για την αναζωογόνηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, τη μάχη κατά της οικονομικής ανισότητας, αλλά και της δυναμικής αντιμετώπισης της απειλής από την κλιματική αλλαγή» ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά της, η Γκεοργκίεβα σε μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter χαρακτήρισε το τηλεφώνημα «θερμό και παραγωγικό».

«Συμφωνήσαμε ότι η μάχη κατά της πανδημίας, η ενίσχυση της ανάπτυξης, η μάχη κατά της ανισότητας των εισοδημάτων, αλλά και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι κορυφαίες προτεραιότητες, ενώ καθοριστικής σημασίας είναι η παγκόσμια συνεργασία για την υποστήριξη των χωρών με χαμηλά εισοδήματα» έγραψε η Γκεοργκίεβα στο Twitter, προσθέτοντας: «To 2021 είναι μία καθοριστική χρονιά δράσης!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν δημοσιοποιήθηκαν άμεσα περισσότερες λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο αξιωματούχων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης