Η Γερμανία ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα και... επίσημα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 14:44
Η Γερμανία ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα και... επίσημα

Το ενδιαφέρον της Γερμανίας να επενδύσει στην Ελλάδα επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Norbert Barthle, μιλώντας, σήμερα, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, με θέμα: «Το Όραμα της Ευρώπης», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα και ολοκληρώνει τις εργασίες του αύριο.

Σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρεται ότι απευθυνόμενος σε 150 εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας, της Γερμανικής κυβέρνησης και της διεθνούς επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας, ο Norbert Barthle τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ότι «σημαντικός παράγοντας στο πλαίσιο των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών είναι, πέραν των επιχειρήσεων, και τα επιμελητήρια.

Ιδιαίτερα σημαντικά στο πλαίσιο των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών είναι τα Επιμελητήρια για το εξωτερικό εμπόριο» και πρόσθεσε «η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις! Αυτό επισημάνθηκε από τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν από δύο εβδομάδες, στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και από γερμανικής πλευράς ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Έτσι, θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις».

Νωρίτερα, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ιταλογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και Ευρωπαϊκός Εκπρόσωπος των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, Jörg Buck, αναφέρθηκε στον ρόλο των Ευρωπαϊκών Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων και στο θέμα του φετινού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου:

«Το Όραμα της Ευρώπης», τις θεματικές ενότητες: Γεωστρατηγική για την Ευρώπη, γεωστρατηγικές πτυχές της οικονομίας και ψηφιοποίηση, η οποία αποτελεί παράγοντα που επιταχύνει τα πράγματα και είναι σημαντική για τον επιχειρηματικό κόσμο και τα μέλη των Επιμελητηρίων.

Ο Επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας, Dr. Volker Treier δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και γι' αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή για το φετινό συνέδριο. «Ζούμε σε εποχές εθνικισμού, προστατευτισμού και λαϊκισμού, γι' αυτό είναι σημαντικό που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ορίσουμε μια Ευρώπη, να δημιουργήσουμε εταιρικές σχέσεις και να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα με βιώσιμο τρόπο».

Ιδιαίτερα τη χρονική αυτή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και τις εξελίξεις στην Παγκόσμια Οικονομία, με την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, τους δασμούς και τις επιβολές κυρώσεων, οι οποίες μειώνουν τη δυναμική της, οι συζητήσεις και οι απόψεις, που θα ακουστούν στο πλαίσιο αυτού του Ευρωπαϊκού συνεδρίου, αποκτούν μία ιδιαίτερη σημασία.

Όπως σημειώνεται το συνέδριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, τραπεζικό, διπλωματικό και πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης, καθώς και εκπροσώπων 29 Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων και 14 Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας, στελεχών της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας, υπουργικών στελεχών και εκπρόσωπων του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας και του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, καθώς και υπουργικών στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης. Η διοργάνωση περιλαμβάνει 8 θεματικές ενότητες, στις οποίες τοποθετούνται 32 ομιλητές από Γερμανία και 16 από Ελλάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 14:45