Η Γερμανία ελπίζει τώρα σε συμφωνία για το πακέτο στήριξης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 10:33
Η Γερμανία ελπίζει τώρα σε συμφωνία για το πακέτο στήριξης

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε ότι αναμένει πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομιών, που θα συνεδριάσουν αργότερα σήμερα, θα σημειώσουν πρόοδο προς μια συμφωνία σε ένα οικονομικό πακέτο ύψους 500 δισ. ευρώ για την κρίση του κορωνοϊού.

Σε μια τηλεδιάσκεψη 16 ωρών, που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, οι Ευρωπαίοι υπουργοί δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το πώς να στηρίξουν τις οικονομίες τους που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

«Είναι σημαντικό να λάβουμε αυτή την απόφαση σήμερα για τα 500 δισ. ευρώ που είναι υπό συζήτηση - πρόκειται για ένα απίστευτα μεγάλο ποσό που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε πολύ κόσμο, ειδικά στις πλέον πληγείσες χώρες, την Ισπανία και την Ιταλία» δήλωσε ο Αλτμάιερ στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Έχω εμπιστοσύνη ότι (ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών) Όλαφ Σολτς, μαζί με τον συνάδελφό του, τον (Γάλλο υπουργό Οικονομικών) Μπρουνό Λεμέρ, μπορούν να το προωθήσουν αυτό σήμερα και όλοι εργαζόμαστε σε αυτό από κοινού» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 10:36