Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν να επενδύσουν και να εργαστούν από κοινού στην ανάπτυξη και παραγωγή ευρωπαϊκών μπαταριών εν μέρει για να παραμείνουν ανταγωνιστικές απέναντι στις ΗΠΑ και στην Κίνα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Πέτερ Αλτμάιερ και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενέργεια Μάρος Σέφτσοβιτς, ο Λεμέρ δήλωσε ότι η γαλλογερμανική συνεργασία θα ανοίξει τον δρόμο για δημόσια χρηματοδότηση ύψους έως 1,2 δισεκ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη», δήλωσε ο Λεμέρ. «(Η συμφωνία) θα διασφαλίσει ότι η Ευρώπη μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει κρατικές επιχορηγήσεις για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας μπαταριών στην οποία θα συμμετέχουν ο όμιλος PSA, η γερμανική του θυγατρική Opel και η γαλλική εταιρία κατασκευής μπαταριών Saft.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βελτιώσουν την αλυσίδα αξίας της αυτοκινητοβιομηχανίας και η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει ότι θα αποκτήσει τεχνογνωσία στην τεχνολογία μπαταριών, τον τομέα από όπου θα αντληθούν τα περισσότερα χρήματα στο μέλλον, δήλωσε ο Αλτμάιερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόκληση για την Ευρώπη είναι να συνεχίσει να κατασκευάζει τα καλύτερα και πιο πετυχημένα αυτοκίνητα στον κόσμο, και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να οικοδομήσουν τη βιομηχανική ικανότητα σε αυτούς τους τομείς στους οποίους θα στραφεί η δημιουργία αξίας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

«Στόχος μας δεν είναι απλά να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας», πρόσθεσε. «Θέλουμε να εξάγουμε διεθνώς, καθιστώντας σαφές οι μπαταρίες «made in Europe» θα αποτελέσουν ένα σημαντικό σήμα ποιότητας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης