Οι θετικές γεωπολιτικές εξελίξεις και η αίσθηση ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας δεν θα επιδιώξει τελικά μετωπική σύγκρουση με τις Βρυξέλλες στο οικονομικό πεδίο ανοίγουν και πάλι την όρεξη των επενδυτών για τα ομόλογα της περιφέρειας.

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι τα ιταλικά, αλλά και τα ελληνικά, μία ημέρα πριν από την έκδοση των ετήσιων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η απόδοση του ιταλικού κρατικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας καταγράφει πτώση επτά μονάδων βάσης, στο 2,75%, ενώ αντιθέτως η απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ακολουθεί ελαφρώς την ανιούσα (+2 μ.β.) στο 0,51%.

Η απόδοση του Bund έχει δε ενισχυθεί κατά 26 μονάδες βάσης από τις αρχές του έτους, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές δεν αναζητούν σταθερά τα ασφαλή καταφύγια, παρά την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει τις διεθνείς οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Σημαντική αποκλιμάκωση παρουσιάζει και η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου.
Σήμερα μειώνεται κατά 6 μονάδες βάσης, στο 4,38%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινείται 41 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, αλλά εξακολουθεί να είναι 138 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017.

Πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 1,41%, παρουσιάζει επίσης η απόδοση του δεκεατούς ισπανικού, ενώ εν πολλοίς σταθερή στο 1,95% διατηρείται η απόδοση του αντίστοιχου πορτογαλικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης