Στην εγχώρια αγορά ομολόγων καταγράφηκε αξιόλογη συναλλακτική δραστηριότητα και ήπιο αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν ελαφρώς οι αποδόσεις των τίτλων, καθώς και το περιθώριο κάτω από το 4%.

Ο όγκος των συναλλαγών στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (HΔΑΤ) διαμορφώθηκε στα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, λήξεως 30-01-2028, υποχώρησε στο 4,46% από 4,50% που κυμαίνονταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,50% να υποχωρήσει στο 3,96% από 4% χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγορά συναλλάγματος, υποχωρεί ελαφρώς σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1788 δολ έναντι 1,1784 δολ. που έκλεισε χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ευνοϊκά για το δολάριο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς ενισχύουν το σενάριο της περαιτέρω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Επίσης, θετική για τις αγορές ήταν και η προσέγγιση ΗΠΑ-Β. Κορέας, παρόλο που, όπως εκτιμάται, η διαδικασία για την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας θα απαιτήσει αρκετό χρόνο.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,184%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,214%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,271%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,325% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,376%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1788 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης