Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΤΕΠΙΧ ΙΙ για την παροχή κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για 2 χρόνια σε επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παρέχοντας 1,2 δισ. ευρώ σε περισσότερες από δέκα χιλιάδες επιχειρήσεις.

Το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα ξεκίνησε στις 28 Απριλίου 2020 και απευθυνόταν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας CoViD-19 έχοντας ρήτρα μη απόλυσης. Μέσα στο διάστημα των 7 εβδομάδων, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα αξιολόγησε 10.700 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικού ποσού 1,4 δισ. ευρώ όπως είχαν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν ήδη εγκριθεί και προωθηθεί σε όλες τις συνεργαζόμενες τράπεζες 10.150 αιτήσεις συνολικού ύψους 1,290 δισ. ευρώ ώστε να προχωρήσει η υπογραφή συμβάσεων με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και η εκταμίευση των ποσών.

Για το σύνολο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ αναλώθηκε πλήρως ο κρατικός προϋπολογισμός των 816 εκατ. ευρώ (που συμπεριλαμβάνει και τις δύο προηγούμενες δράσεις του ΤΕΠΙΧ όπως είχαν ξεκινήσει τον Μάρτιο 2019), ο οποίος με τη μόχλευση και συγχρηματοδότηση κατά 40% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, έδωσε τη δυνατότητα παροχής δανείων και τόκων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για τη δράση «Επιστήμη και Κοινωνία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της εμβληματικής δράσης για την «Επιστήμη και Κοινωνία» – «Παρεμβάσεις προς αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19».

«Η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της χώρας ανταποκρίθηκε άμεσα στη νέα, επίκαιρη και εμβληματική δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), και μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη δημοσίευση της προκήρυξης μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας των υποβολών υποβλήθηκαν 216 προτάσεις» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Οι περισσότερες προτάσεις (86) υποβλήθηκαν στην ενότητα «Κοινωνία», στοιχείο ενδεικτικό της μεγάλης ανάγκης να ερευνηθούν και να μελετηθούν οι επιπτώσεις και οι προκλήσεις που αναδεικνύονται λόγω της πανδημίας του COVID-19 στην Κοινωνία σήμερα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της προκήρυξης ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ με ενδεχόμενη αύξηση σε περίπτωση συμπληρωματικής δημόσιας χρηματοδότησης ή/και ιδιωτικών δωρεών.

Στόχος της δράσης είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 και στην ανάπτυξη οικονομικά εκμεταλλεύσιμων τεχνολογιών που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.

Ειδικότερα, η δράση αφορά ανάπτυξη ή/και εφαρμογές τεχνολογίας/τεχνογνωσίας που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και/ή των επιπτώσεών της (πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων κ.ά.).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης