Η «άνοιξη» των ελληνικών εταιρικών ομολογιών δείχνει ότι συνεχίζεται, καθώς μετά την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σειρά αναμένεται να πάρουν, εφόσον διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά, κι άλλοι μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι.

Ήδη τα έσοδα από ελληνικές ομολογιακές εκδόσεις στο πρώτο εξάμηνο έφθασαν τα 840 εκατ. ευρώ (Μυτιληναίος, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, Sunlight, Housemarket, MLS) και αναμένεται να αγγίξουν τα 900 εκατ. μετά τη ΤΕΝΕΡΓ, όταν στο σύνολο της περυσινής χρονιάς ανήλθαν σε 1,2 δις ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από την αγορά κάνουν λόγο για ενδιαφέρον έκδοσης εταιρικού ομολόγου από την Autohellas, εταιρεία του ομίλου Βασιλάκη.

Επίσης, τα Ελληνικά Πετρέλαια δρομολογούν εταιρική ομολογιακή έκδοση ύψους 200 εκατ. ευρώ, οι ομολογίες της οποίας όμως δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο ομολογιακό ύψoυς 300 εκατ. ευρώ της FF Group, η έγκριση δόθηκε από τη γ.σ. των μετόχων και η διοίκηση θα εξετάσει μεσοπρόθεσμα τις επιλογές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, πηγές ανέφεραν ότι συζητείται και η έκδοση του πρώτου ελληνικών συμφερόντων εταιρικού ναυτιλιακού ομολόγου, με τις επαφές να έχουν ξεκινήσει για τη διαμόρφωση του σχήματος των αναδόχων, ενώ στο ίδιο πλαίσιο τελικά βρίσκεται και πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης