Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων έχει αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης θεωρώντας οτι τα σημερινά όρια για τους άντρες και τις γυναίκες είναι τα βέλτιστα, όπως μαρτυρούν τα αποτελέσματα έρευνας του μη κυβερνητικού οργανισμού κοινωνιολογικών ερευνών “Levada-Center”, τα οποία δημοσιεύει ο ρωσικός ιστότοπος Interfax.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 89% των ερωτηθέντων εμφανίζονται αρνητικοί στην προοπτική αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η τρέχουσα ηλικία συνταξιοδότησης των ανδρών (στα 60 χρόνια) είναι η καλύτερη. Επίσης, το 84% των ερωτηθέντων είναι της άποψης ότι η καλύτερη ηλικία για τις γυναίκες είναι τα 55, όπως ισχύει σήμερα.

Το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί λανθασμένο ότι η σύνταξη όσων συνταξιούχων εργάζονται δεν αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού.Το 85% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος να στερήσουν σε αυτούς που εργάζονται μία ευκαιρία να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα, όταν φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα 22-26 Ιουνίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα αστικού και αγροτικού πληθυσμού μεταξύ 1600 ερωτηθέντων ηλικίας 18 ετών και άνω, σε 136 οικισμούς και 52 περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συνταξιοδοτικά όρια για τους Ρώσους έχουν μείνει μέχρι τώρα στα επίπεδα που ίσχυαν στο σοβιετικό κράτος: στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης