Το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να έρθουν πιο κοντά οι επιχειρηματίες της θάλασσας και του τουρισμού, με στόχο να μπορέσουμε να παράσχουμε ως χώρα μία ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος επισκέφθηκε την 50ή Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού Boot 2019, που πραγματοποιείται στο Ντίσελντορφ, από τις 19 έως τις 27 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός πραγματοποίησε επαφές με Γερμανούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην έκθεση, που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, επισκέφθηκε τους εκθεσιακούς χώρους με τις ελληνικές συμμετοχές και ενεθάρρυνε τις ελληνικές πρωτοβουλίες για εξωστρέφεια.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο ΕΟΤ με συλλογικό περίπτερο, εκπροσωπώντας δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ιδιωτικές εταιρείες, αλλά φιλοξενεί και τις Περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίου. Ιδιαίτερα θετική είναι και η συλλογική συμμετοχή Ελλήνων κατασκευαστών σκαφών στην έκθεση με την υποστήριξη του Enterprise Greece.

Επίσης, ο κ. Σαντορινιός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Λιμενικής Αρχής του Ντούισμπουργκ, Erich Staake, σε εξαιρετικό κλίμα. Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας στον λιμενικό τομέα, με την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στο πεδίο της οργάνωσης, λειτουργίας και ανάπτυξης των ελληνικών και γερμανικών λιμένων και γενικότερα του λιμενικού συστήματος. Ακόμη, εξετάστηκε η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γερμανικών λιμένων, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη μίας μελλοντικής διμερούς συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι το λιμάνι του Ντούισμπουργκ, λόγω της θέσης του, αποτελεί τον μεγαλύτερο ποτάμιο λιμένα στην Ευρώπη και το νούμερο ένα λιμάνι σε internal cargo και σε δραστηριότητες του αφορούν κατά 75% τον τομέα παροχής logistics.

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε ο αναπληρωτής υπουργός και με τον δήμαρχο της πόλης του Ντίσελντορφ, Thomas Geisel, στο δημαρχείο, όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η τεράστια προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και η συμβολή του δήμου στην προώθηση των ελληνικού τουρισμού στην περιοχή, με τη στήριξη των εκδηλώσεων του ελληνικού προξενείου.

Ο κ. Σαντορινιός επισκέφθηκε το προξενείο της Ελλάδας στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου, παρουσία της γενικής προξένου, Μαρίας Παπακωνσταντίνου και του προσωπικού, συμμετείχε στον αγιασμό και την ετήσια κοπή της πίτας του προξενείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης