“Πυρά” κατά των μονοπωλίων στα λιμάνια, με σαφείς αναφορές στον Πειραιά, εξαπέλυσε ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου Grimaldi και επερχόμενος πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), Emanuele Grimaldi, σε εκδήλωση στη Ρώμη.

«Σίγουρα η παραχώρηση του λιμανιού στους Κινέζους δεν ήταν καλή ιδέα» επεσήμανε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα εμποδίζει το ιδιωτικό μονοπώλιο από το να κάνει κατάχρηση της θέσης του. Διπλασίασαν τα τιμολόγια στο λιμάνι. Δεν πρέπει να δίνεται η ευκαιρία σε μία εταιρεία – μονοπώλιο να κάνει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο κ. Grimaldi.

Μάλιστα, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να στείλει και σχετική πρόταση, η οποία βρίσκεται υπό μελέτη, στο ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας. “Η γνώμη του υπουργείου είναι απαραίτητη” σημείωσε.
 
Την ενόχλησή του για “αύξηση τελών” στο λιμάνι, στο οποίο δραστηριοποιείται και με γραμμές μεταφοράς οχημάτων, είχε εκφράσει και κατά την παρουσία του σε πρόσφατο συνέδριο στη Βαλένθια.
 
Στην εκδήλωση της Ρώμης, ο κ. Grimaldi αναφέρθηκε, επίσης, στην “πράσινη” μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου, τις πιθανές επιλογές πρόωσης των πλοίων στο μέλλον, τα γεωπολιτικά “παιχνίδια” γύρω από το θέμα, αλλά και το αυξημένο μεταφορικό κόστος.

Πηγή: Capital

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης