Πρόωρη χαρακτηρίζει η Goldman Sachs την απομάκρυνση από την αγορά μετοχών, τη στιγμή μάλιστα που αυτές εξασφαλίζουν σημαντικές αποδόσεις στους επενδυτές.

Ουσιαστικά, η Goldman Sachs Group επιχειρεί ενεργοποιεί “κανόνες λογικής” στις επενδύσεις και κυρίως στις αποεπενδύσεις στην χρηματιστηριακή αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη και με χαμηλή ανάπτυξη της κερδοφορίας, ο κλάδος των επιχειρήσεων έχει υψηλή απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών αλλά και υψηλή μερισματική απόδοση (συν τις επαναγορές) που αναμένεται να συνεχίσουν να επιστρέφουν μια λογικά σχετική απόδοση» ανέφερε σε σημείωμά του της Δευτέρα ο Peter Oppenheimer, επικεφαλής παγκόσμιας αγοράς μετοχών της Goldman.

Η πρόβλεψη της τράπεζας έρχεται μετά την επίσης αισιόδοξη εκτίμηση που διατύπωσε η Citigroup την περασμένη εβδομάδα ότι θα συνεχιστεί το ισχυρό ράλι των μετοχών αλά και την αισιοδοξία των αναλυτών της JPMorgan Chase & Co. οι οποίοι έγραψαν ότι η τρέχουσα διόρθωση στην αγορά θα είναι λιγότερο επίπονη από την κατρακύλα του Δεκεμβρίου.

Το ισχυρό ράλι της αμερικανικής αγοράς δοκιμάστηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς οι μετοχές παγκοσμίως έκαναν “βουτιά” όταν τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ και Ευρώπη πυροδότησαν ανησυχίες για πάγωμα της ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψυχολογία των επενδυτών δεν βελτιώθηκε σήμερα με΄τα τα νέα ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι είναι ολοένα και πιο διστακτικοί να συμφωνήσουν στην ευρεία εμπορική συμφωνία που επιδιώκει ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump.

Μια σειρά από δείκτες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των επενδυτών πριν το πρόσφατο sell off των μετοχών, υποδεικνύει ότι η οπισθοχώρηση της αγοράς έχει μισοτελειώσει, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης