Μπορεί οι επενδυτές να έχουν κουραστεί να ακούν ότι έχουν επαναπαυτεί σε ό,τι αφορά το θέμα του κοροναϊού, καθώς οι μετοχές εξακολουθούν να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ωστόσο το ημερήσιο note της Goldman Sachs λέει ακριβώς αυτό.

“Βραχυπρόθεσμα… πιστεύουμε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι η επίδραση του κοροναϊού στα κέρδη ενδέχεται να υποτιμάται στις υφιστάμενες τιμές των μετοχών, υποδηλώνοντας ότι ο κίνδυνος μιας διόρθωσης είναι υψηλός”, ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών Peter Oppenheimer στους πελάτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία των ιών -όπως ο SARS το 2003- αποκαλύπτει ότι η αρνητική επίδραση για τις αγορές είναι συχνά προσωρινή. Ωστόσο η κινεζική οικονομία «είναι σήμερα έξι φορές μεγαλύτερη από ό,τι ήταν τότε», με τον κινεζικό τουρισμό να καταλαμβάνει το 0,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τις χαμένες ημέρες εργασίας των Κινέζων να αντιστοιχούν σε μια δίμηνη απρογραμμάτιστη παύση σε όλες τις ΗΠΑ, σημειώνει ο αναλυτής.

Ο Oppenheimer επικαλείται και την τελευταία προειδοποίηση της Apple που η Wall Street εν πολλοίς αγνόησε, σημειώνοντας ότι η εταιρεία εμφάνισε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δ’ τριμήνου.

«Στη διάρκεια του δ’ τριμήνου, οι πέντε μεγαλύτερες μετοχές του S&P 500 (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Alphabet) κατέγραψαν κατά μέσο όρο άνοδο 20% της κερδοφορίας έναντι 4% της μέσης εταιρείας του S&P 500.  Οποιαδήποτε αδυναμία σε αυτές και σε άλλες εταιρείες, πιθανότατα θα οδηγήσει χαμηλότερα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη», προειδοποιεί ο Oppenheimer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης