Για προσπάθεια διαστρέβλωσης από την κυβέρνηση «των διαφωνιών των κομμάτων και των συνδικαλιστικών φορέων για τις ρυθμίσεις που φέρνει σχετικά με τις κλαδικές συμβάσεις» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής.

Κατά την καθιερωμένη συνάντησή του με δημοσιογράφους (που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη) στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό. Εστιάζοντας στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απεργία ο Παύλος Χρηστίδης είπε: «Για τον κ. Μητσοτάκη έπεσε η μάσκα του κεντρώου. Εξέφρασε και βαθιά συντηρητική άποψη για ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και ανέδειξε ότι οι πολιτικές της ΝΔ χτυπούν τους πολλούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απεργία δεν έγινε για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά για τις κλαδικές συμβάσεις που προβλέπει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» αναφέρουν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής ενώ παράλληλα εξηγούν πως με όσα προτείνει η κυβέρνηση με τα άρθρα 49-53 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου:

– Αίρονται οι ίσοι όροι στον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων και σταδιακά αποδυναμώνονται οι κλαδικές συμβάσεις με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών.

– Μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις όχι μόνο εργατικά σωματεία αλλά και ενώσεις προσώπων σε συνεννόηση με τους εργοδότες, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Επιτρέπεται η εξαίρεση με απόφαση του υπουργού όχι μόνο για επιχειρήσεις, γεγονός που προκαλεί κοινωνικό ντάμπινγκ. Αλλά μπορεί να εξαιρεθούν κι ολόκληρες περιοχές από τη ισχύ των κλαδικών συμβάσεων.

– Γίνεται πολύ δύσκολη η προσφυγή στη Διαιτησία.

«Αμείβεται ο ασύδοτος εργοδότης», σημείωσαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, και παράλληλα δήλωσαν ετοιμότητα για διάλογο με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης