Τις προτάσεις της για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο κατά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Οι προτάσεις αυτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΝΑ, Θεόδωρο Βασιλόπουλο αφορούν μεταξύ άλλων τα προγράμματα των νέων αγροτών και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τη νέα ΚΑΠ καθώς «οι χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες έχουν σταματήσει το τελευταίο διάστημα και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ρευστότητα στην αγορά» όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζήτησε από την πλευρά της πολιτείας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να σταματήσει το παραεμπόριο σε μια μεγάλη μερίδα των αγροτικών προϊόντων, όπως έγινε με το νομοσχέδιο για το γάλα. «Να γίνει σχεδιασμός της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και να αξιοποιήσουμε αυτό το πλαίσιο όσο περισσότερο μπορούμε για τα ελληνικά προϊόντα, κυρίως σε τρίτες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι που θα κάνουν τις εξαγωγές της φέτας, των κτηνοτροφικών προϊόντων και των παραδοσιακών προϊόντων καλύτερες.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλύτερο συντονισμό και πιο γρήγορα βήματα μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να γίνει η δουλειά των αγροτών πιο εύκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης