Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την παράταση 90 ημερών, επιτρέποντας στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την κινεζική Huawei Technologies Co Ltd, καθώς οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες εξακολουθούν να καταρτίζουν κανόνες λειτουργίας για τις ξένες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που θεωρούνται απειλές για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Η Huawei εντάχθηκε σε μία μαύρη οικονομική λίστα τον Μάιο, μετά την επίκληση ανησυχιών για την αμερικανική εθνική ασφάλεια από την αμερικανική πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου επέτρεψε στην Huawei την αγορά μερικών υλικών που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, παρατείνοντας την ισχύ των σχετικών αδειών για χρονικό διάστημα 90 ημερών.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στη λειτουργία των δικτύων πελατών της Huawei, μερικοί από τους οποίους είναι πιθανόν να διαχειρίζονται τη λειτουργία δικτύων τηλεπικοινωνιών σε αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ.

Το Reuters είχε αναφερθεί την Κυριακή στην προγραμματισμένη παράταση των 90 ημερών, μετά την αρχικά προγραμματισμένη παράταση των δύο εβδομάδων που σχεδίαζε η κυβέρνηση Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς την αρχική αυτή επιλογή υπήρξαν γραφειοκρατικά προβλήματα για την υλοποίησή της και έτσι προτιμήθηκε η παράταση της συνεργασίας των αμερικανικών εταιρειών με την Huawei για χρονικό διάστημα 90 ημερών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης