Tο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου θα κλείσει, λίγο μετά τα εγκαίνιά του, προσωρινά έναν τερματικό σταθμό και έναν διάδρομο λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

«Ο λόγος είναι ότι η εναέρια κυκλοφορία κατέρρευσε πρόσφατα περαιτέρω. Γι ‘αυτό πρέπει να κάνουμε οικονομία», δήλωσε την Παρασκευή ο διευθυντής του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου Ένγκελμπερτ Λιούτκε Ντάλντρουπ μετά από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αριθμός των επιβατών είναι πιθανό να μειωθεί στα 9 εκατομμύρια το 2020 και με τα αναμενόμενα 10 εκατομμύρια το επόμενο έτος, θα φτάσει μόνο το 30% του επιπέδου πριν από την κρίση. Ως εκ τούτου, από τον Δεκέμβριο, κλείνει ο νότιος διάδρομος. Επιπλέον, ο τερματικός σταθμός 5 – το παλιό (ανατολικογερμανικό) αεροδρόμιο Σένεφελντ (Schönefeld) – θα κλείσει από την άνοιξη περίπου για ένα χρόνο, είπε.

«Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, το αεροδρόμιο θα πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά. Ήδη έχουν γίνει διαπραγματεύσεις για δάνειο ύψους 660 εκατομμυρίων ευρώ. Ο στόχος, ωστόσο, δεν είναι να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το ποσό. Η αεροδρόμιο θα κάνει οικονομίες. Εάν το λειτουργικό κόστος προσαρμοστεί σταδιακά, θα εξακολουθεί να είναι δυνατό – όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί – να αποκομίσει κέρδη το 2025», προσθεσε δήλωσε ο Λιούτκε Ντάλντρουπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης