Η κρατική οικονομική στήριξη στους πληττόμενους από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό την τρέχουσα μορφή της απεριόριστα, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, ενόψει της διαφαινόμενης παράτασης των μέτρων περιορισμού.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για απεριόριστο χρόνο με τόσο μεγάλα πακέτα στήριξης, όπως αυτό που διατίθεται για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο» δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ σε συνέντευξή του στο Deutschlandfunk και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μέτρο που προβλέπει αναπλήρωση του τζίρου επιχειρήσεων οι οποίες παραμένουν αυτή την εποχή κλειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι επιχειρήσεις που πλήττονται μπορούν να υπολογίζουν ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κρατική βοήθεια για την κάλυψη των παγίων δαπανών τους έως τον Ιούνιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων και να καταστήσει εκ νέου εφικτό τον έλεγχο της πανδημίας.

Ο υπουργός Οικονομίας απέρριψε πάντως την κριτική που ασκείται το τελευταίο διάστημα ότι κάποιες επιχειρήσεις ωφελούνται υπερβολικά από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθεί απολύτως δίκαιος τρόπος στήριξης για όλες τις επιχειρήσεις.

«Μπορεί κανείς πάντα να βρίσκει παραδείγματα επιχειρήσεων που λαμβάνουν είτε πολύ μικρή είτε πολύ μεγάλη βοήθεια. Αυτά όμως είναι ειδικές περιπτώσεις, όχι ο κανόνας» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης