Επιτάχυνση της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το β’ τρίμηνο του 2018 δείχνουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ, τα οποία ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, με τους αναλυτές ωστόσο να θεωρούν ότι η ένταση στο διεθνές εμπόριο και οι πολιτικοί κίνδυνοι “θολώνουν” το outlook.

Το γερμανικό ΑΕΠ σημείωσε αύξηση της τάξης του 1,8% το β΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με α’ τρίμηνο, η αύξηση κινήθηκε στα επίπεδα του 0,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία, που αποτελούν θετική κίνηση των δεικτών σε σχέση με την ανάπτυξη 1,5% σε ετήσια βάση του α’ τριμήνου, είναι ταυτόσημα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, που είχαν ανακοινωθεί στις 14 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στην εσωτερική ζήτηση στη χώρα, καθώς ο ρυθμός διεύρυνσης των εισαγωγών ξεπέρασε εκείνων των εξαγωγών.

Οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 1,7% σε σχέση με το α’ τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,7%.
Η κατανάλωση των νοικοκυριών επεκτάθηκε κατά 0,3%, ενώ η δημόσια κατανάλωση κατά 0,6 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδύσεις σε πάγια (εγκαταστάσεις και μηχανολογικός εξοπλισμός) επιβραδύνθηκαν, με μεγέθυνση 0,3% έναντι 2,3% το α’ τρίμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης