Οι νέοι περιορισμοί για τον κορωνοϊό στη Γαλλία θα επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη το 2021, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε πόσο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε το τρίτο lockdown για τη Γαλλία και τόνισε πως τα σχολεία θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες, καθώς επιδίωξε να ανακόψει το κύμα των νέων κρουσμάτων που απειλεί να αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη του 2021. Είμαστε σε διαδικασία αξιολόγησής του. Θα υπάρξει νέα αξιολόγηση τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο κ. Λεμέρ σε συνέντευξή του στη CNews.

Ο Γάλλος υπουργός τόνισε πως τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν στο προσωρινό κλείσιμο των 150.000 επιχειρήσεων με κόστος 11 δισ. ευρώ τον μήνα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Villeroy de Galhau τόνισε πως δεν αναμένει οι νέοι περιορισμοί να έχουν επίδραση στις προβλέψεις της τράπεζας για ανάπτυξη 5,5% το 2021, με την προϋπόθεση ότι οι περιορισμοί δεν θα διαρκέσουν πέραν των αρχών Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επισπεύσει την εφαρμογή του σχεδίου οικονομικής τόνωσης.

«Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι είναι ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα και ότι τα κεφάλαια που έχουν υποσχεθεί στους Ευρωπαίους πολίτες πρέπει να φθάσουν τώρα στα κράτη-μέλη. Το 2022 ή το 2023 θα είναι πολύ αργά. Οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί θα είναι μπροστά από εμάς» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης