Η γαλλική καταναλωτική εμπιστοσύνη διατηρήθηκε σταθερή τον Σεπτέμβριο, καθώς η βελτίωση του κλίματος μεταξύ των νοικοκυριών για τα μακροπρόθεσμα οικονομικά τους αντισταθμίζει τις ανησυχίες για την ανεργία, αναφέρει η στατιστική υπηρεσία Insee.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee διατηρήθηκε στις 95 μονάδες μετά από την ανοδική αναθεώρηση κατά μία μονάδα τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για 94 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών για τα προσωπικά οικονομικά διαμορφώθηκε υψηλότερα, σημειώνοντας άνοδο μεγαλύτερη από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, όταν η πανδημία ξεκίνησε να επηρεάζει και τη Γαλλία.

Υπάρχει επίσης μια μικρή αύξηση σε εκείνους που προετοιμάζονται να κάνουν μεγάλες αγορές. Ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που δήλωσαν πως ήταν μια καλή στιγμή για εξοικονόμηση αυξήθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Οι ανησυχίες των νοικοκυριών για την ανεργία ενισχύθηκαν. Η κυβέρνηση θέλει να πείσει τους καταναλωτές να ξοδέψουν 10 δισ. ευρώ, ποσό που αποταμίευσαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, τροφοδοτώντας την ανάκαμψη μετά από τη χειρότερη μεταπολεμικά ύφεση στο α΄ μισό του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης