Από αύριο αγορές και σουπερ μάρκετ καλύπτουν τα προϊόντα που «δεν είναι απαραίτητα», απαγορεύοντας ακόμη και τη διέλευση των καταναλωτών από τα αντίστοιχα τα τμήματα. Σε 15 μέρες θα επανεξεταστούν τα μέτρα.

Δεν άντεξε ο πρωθυπουργός την πίεση των μικρομεσαίων καταστηματαρχών, που φώναζαν για “αθέμιτο ανταγωνισμό” με τις μεγάλες αγορές και  τα σουπερ μάρκετ που παραμένουν ανοιχτά πουλώντας προϊόντα, τη στιγμή που οι ίδιοι δεν μπορούν, καθώς από την Παρασκευή υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν ρολά. Έτσι, μετά τους βιβλιοπώλες, ο Ζαν Καστέξ εξαναγκάσθηκε σε νέα υποχώρηση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αύριο, Τρίτη, αγορές και σουπερ μάρκετ υποχρεούνται να καλύψουν τα προϊόντα που «δεν είναι απαραίτητα», απαγορεύοντας μάλιστα και τη διέλευση των καταναλωτών από τα αντίστοιχα τα τμήματα. Με εξαίρεση βέβαια τα τρόφιμα. Η διευκρίνιση για το ποια είναι τα “μη απαραίτητα προϊόντα” αναμένεται να δοθεί μέσα στην ημέρα. «Απαγορεύεται η πώληση των προϊόντων, που ήδη απαγορεύονται στα τοπικά καταστήματα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός  χθες βράδυ, στο τηλεοπτικό δελτίο του πρώτου καναλιού TF1.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να επαναπροσδιορίσει την απόφασή του για το “λοκντάουν” των τοπικών καταστημάτων, υποσχέθηκε όμως μια επιπρόσθετη πίστωση ύψους 20 δις ευρώ για τη βοήθεια των καταστηματαρχών και υπενθύμισε ότι σε 15 ημέρες πρόκειται να επανεξετάσει την κατάσταση.

Πολλοί δήμαρχοι, ανήσυχοι για την οικονομία σε τοπικό επίπεδο, επέτρεψαν ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο το άνοιγμα των καταστημάτων και ορισμένες περιπτώσεις οδηγούνται ήδη στα διοικητικά δικαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης