Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ υποσχέθηκε να αποδεσμεύσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ ως επιπλέον βοήθεια προς γαλλικές επιχειρήσεις προκειμένου να αμβλύνουν τις συνέπειες από τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ μεγάλες πόλεις όπου ‘σαρώνει’ ο κορονοϊός.

Ο Λεμέρ είπε ακόμη πως οι επιχειρήσεις στην πληγείσα βιομηχανία των ξενοδοχείων και της εστίασης θα εξαιρεθούν από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών αν τα έσοδά τους μειωθούν άνω του 50% ως αποτέλεσμα των νυχτερινών απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα νέα μέτρα θα κοστίσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας», δήλωσε ο Λεμέρ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Λεμέρ είπε ακόμη ότι ζητάει από τις τράπεζες να καθυστερήσουν τις πληρωμές δόσεων για δάνεια με κρατική εγγύηση προς τις δεινοπαθούσες επιχειρήσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, στον τομέα της εστίασης και σε αυτόν των εκδηλώσεων.

Ο πρωθυπουργος Ζαν Καστέξ είπε πως οι πολίτες μπορούν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας για να πηγαίνουν προς τη δουλειά τους και να επιστρέφουν, για να πάρουν τρένο ή αεροπλάνο, να πάνε στον γιατρό, ακόμη και για να βγάλουν περίπατο τον σκύλο τους, αλλά θα πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο εξαίρεσης του υπουργείου Εσωτερικών σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμαρέν δήλωσε πως 12.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Παρίσι, την Τουλούζη, τη Μασσαλία, το Μονπελιέ, την Γκρενόμπλ, τη Ρουέν, τη Λιλ, τη Λιόν και το Σεντ-Ετιέν. Συνολικά η απαγόρευση κυκλοφορίας καλύπτει περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της Γαλλίας.

Όποιος παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας θα πληρώνει πρόστιμο 135 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης