Το Παρίσι θα προχωρήσει σε δημόσιες επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομυρίου ευρώ την ερχόμενη πενταετία για έρευνα και ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence, AI) σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που έδωσε στη δημοσιότητα το Ελιζέ.

«Ολόκληρο το σχέδιο Τεχνητής Νοημοσύνης θα αποτελέσει μια πενταετή, συγκεκριμένη και πρωτόγνωρη προσπάθεια ύψους 1,5 δισεκατομυρίου ευρώ δημοσίων επενδύσεων», τονίζει ο Μακρόν σε ομιλία του στο ινστιτούτο έρευνας του College de France.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπτυξη της νέας αυτής τεχνολογίας στοχεύει να πλασαριστεί η Γαλλία ανάμεσα στους πρωτεργάτες του τομέα, τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Βρετανία, τον Καναδά, το Ισραήλ.

Οι μεγάλοι άξονες της γαλλικής πολιτικής στον τομέα της τεχνολογίας αυτής είναι: Προσέλκυση των καλύτερων ερευνητών, δημιουργία γαλλικού κέντρου παγκοσμίου επιπέδου, ανάπτυξη πολιτικής δεδομένων, ανάδειξη γάλλων πρωτοπόρων και επεξεργασία της ηθικής και της θέσπισης ρυθμιστικού πλαισίου για τις καινοτομίες αυτές που προκαλούν ανησυχίες.

Το πρόγραμμα θα βασίζεται στην έκθεση που ζητήθηκε τον Σεπτέμβριο από τον μαθηματικό και βουλευτή Σεντρίκ Βιλανί, ο οποίος και βασίστηκε σε περισσότερες από 300 ακροάσεις εμπειρογνωμόνων από ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους στόχους , η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού cloud, που θα βασίζεται στον γαλλικό πάροχο OVH και μίας δημόσιας υπηρεσίας με πρότυπο την αμερικανική DARPA, πρωτεργάτη του Ιντερνετ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης