Στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 τοποθετεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Όπως είπε σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, το τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς και το πρώτο της επόμενης είναι οριστικά χαμένα για την τουριστική αγορά, ζητώντας την επέκταση των μέτρων στήριξης του κλάδου. «Η αγορά εργασίας και όλοι οι κλάδοι καθώς ο τουρισμός έχει μεγάλη διασύνδεση στην παραγωγή θα χρειαστούν στήριξη όλο το πρώτο εξάμηνο» τόνισε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, τα φετινά τουριστικά έσοδα θα είναι λίγο παραπάνω από τα τρία δισ. Σημειώνεται πως, κατά το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, οι προβλέψεις για τις εισπράξεις ήταν στα 4-5 δισ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα του ΦΠΑ σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει μείωση των συντελεστών σε όλο το τουριστικό πακέτο, αλλά στην κατάλληλη συγκυρία, όταν δηλαδή οι τουριστικές αγορές της Μεσογείου θα ξεκινήσουν τη διεκδίκηση των τουριστικών μεριδίων.

Προβλέψεις για την επόμενη χρονιά δεν μπορούν να γίνουν, όπως ανέφερε, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις υγειονομικές εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης