«Η κυπριακή κυβέρνηση έχει επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της να συνεχίσει τη στρατηγική της στα ενεργειακά θέματα» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και πρόσθεσε ότι αυτή η απόφαση περιλαμβάνει και το θέμα της αξιοποίησης των κοιτασμάτων, είτε πρόκειται για τα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Καλυψώ», είτε για μελλοντικές ανακαλύψεις.

Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου για το φυσικό αέριο, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η Κύπρος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες στην Αίγυπτο για την πώληση φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη», σημειώνοντας τη δέσμευση της Λευκωσίας να συνεργαστεί στενά με τις κοινοπραξίες και τις χώρες της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση εάν οι εταιρείες προβληματίζονται από τις τουρκικές προκλήσεις, ο υπουργός ανέφερε πως από τις επαφές του μπορεί να πιστοποιήσει ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός συνεχίζει και υλοποιείται, όπως έχει προγραμματιστεί.

Επίσης, σημείωσε ότι ένας από τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα, «είναι να έρθουν πιο κοντά οι χώρες της περιοχής, είτε σε διακρατικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης