Η κυβέρνηση δημιουργεί νέα αναπτυξιακά εργαλεία, για να υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη, υποστήριξε, μιλώντας στη Βουλή ο κ. Γ. Δραγασάκης: αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας.

«Δημιουργούμε νέα εργαλεία, όπως η αναπτυξιακή τράπεζα και δεν είναι σωστό πως δεν έχουμε πόρους για τον σκοπό αυτό» υπογράμμισε ο υπουργός, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «την επόμενη πενταετία θα υπάρξουν 45- 50 δισ. ευρώ και χωρίς σε αυτά να υπολογίζουμε τις τράπεζες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δραγασάκης υπερασπίστηκε το «ολιστικό αναπτυξιακό» σχέδιο το οποίο ολοκλήρωσε Επιτροπή υπό τον κ. Αλέξη Χαρίτση, όπως είπε. Και αφού είπε πως για «πρώτη φορά η χώρα έχει ένα σχέδιο ανάπτυξης το οποίο είναι προϊόν διαλόγου και έχει μια ανοχή από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» κάλεσε τους Πολιτικούς Αρχηγούς να το διαβάσουν με προσοχή.

Απευθυνόμενος ειδικά προς την Φώφη Γεννηματά μάλιστα είπε πως «ο ισοπεδοτισμός δεν αποτελεί σωστή μέθοδο ανάλυσης και πολιτικού διαλόγου». Και της πρότεινε να αντιμετωπίσει το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης ως αυτό που «πραγματικά είναι: μια σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη».

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Γιάννης Δραγασάκης μίλησε για το διαχρονικό πρόβλημα στο έλλειμμα σχεδιασμού της ανάπτυξης της χώρας. Και χαρακτήρισε άναρχο, αποσπασματικό και άνισο τον τρόπο ανάπτυξης «παρά την αφθονία των πόρων που υπήρχαν στο παρελθόν». Και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι άφησε μόνο ένα ολιγοσέλιδο κείμενο ως αναπτυξιακό σχέδιο, ζητώντας “αυτοσυγκράτηση” από τον κ. Κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά στην κριτική τους για το ολιστικό αναπτυξιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση μετά τη λήξη του Μνημονίου διαβεβαίωσε πως «οι όποιες επισκέψεις θα έχουν χαρακτήρα που έχουν σε άλλες χώρες, και δεν θα υπάρχει εξάρτηση από δόσεις για να επιβάλλονται πολιτικές που δεν συμφωνούμε. Άρα θα έχουμε ελευθερία αλλά και μεγαλύτερες ευθύνες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης