Την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές στις αρχές του νέου έτους σχεδιάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σύμφωνα με δύο πηγές που συμμετέχουν στον σχεδιασμό της δανειακής στρατηγικής της χώρας για το 2018 και τις οποίες επικαλούνται οι Financial Times, η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές χρήματος, με την έκδοση ενός νέου 7ετούς ομολόγου, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εθελοντικού swap.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές, θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις, ενός τριετούς και ενός δεκαετούς ομολόγου, έως τον Ιούλιο, ενόψει τις επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η Ελλάδα ευελπιστεί να αντλήσει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τις νέες ομολογιακές εκδόσεις για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας ύψους 15-18 δισ. ευρώ, το οποίο θα επιτρέψει την άνετη κάλυψη πληρωμής τόκων και κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος.

Επιπλέον 9 δισ. ευρώ θα καλυφθούν από αχρησιμοποίητα κεφάλαια του προγράμματος διάσωσης βάσει συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι να χτιστεί η καμπύλη επιτοκίων καθώς και να εξασφαλιστεί μαξιλάρι ρευστότητας, όπως σημείωσε ανώτερο στέλεχος τράπεζας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης