Καλά κεφαλαιοποιημένες είναι οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Federal Reserve, στην οποία ωστόσο η ομοσπονδιακή τράπεζα προειδοποιεί για τους τους κινδύνους που ενυπάρχουν στο εταιρικό χρέος.
 
Όπως σημειώνει η Fed, οι πιέσεις των αποτιμήσεων είναι γενικά αυξημένες, καθώς οι επενδυτές εμφανίζουν υψηλή διάθεση ανάληψης κινδύνου όσον αφορά assets που συνδέονται με το επιχειρηματικό χρέος.

Ειδικότερα, η Federal Reserve διαπιστώνει στην έκθεσή της ότι το χρέος των επιχειρήσεων σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, με ενδείξεις επιδείνωσης των πιστωτικών standards.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στην ίδια έκθεση η Fed κάνει λόγο για λιγότερο ανησυχητικές πτυχές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο δανεισμός των νοικοκυριών έχει αυξηθεί περίπου σε συνάρτηση με το εισόδημα, οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ είναι καλά κεφαλαιοποιημένες και έχουν περισσότερα ρευστά περιουσιακά στοιχεία, η μόχλευση των χρηματιστηριακών είναι κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα, οι ασφαλιστές έχουν ενισχύσει την οικονομική τους θέση και οι χρηματαγορές είναι λιγότερο ευάλωτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης