Διαψεύδονται οι εκτιμήσεις για ανατιμημένο πετρέλαιο θέρμανσης τον εφετινό χειμώνα ακόμη και από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Όλα δείχνουν ότι η τιμή ανά λίτρο θα είναι χαμηλότερη τιμή σε σχέση με πέρυσι, και την επόμενη εβδομάδα, που αρχίζει επίσημα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αγοράς, εάν έβγαινε σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης θα είχε τιμή 1,02 ευρώ το λίτρο όταν πέρυσι είχε ξεκινήσει να διατίθεται σε τιμή 11% υψηλότερη στο 1,148 ευρώ το λίτρο. Αντίστοιχα τον περασμένο Απρίλιο όταν σταμάτησε η διάθεση του ντίζελ θέρμανσης η τιμή ήταν 10% ακριβότερη στο 1,136 ευρώ το λίτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης, που ανέκαμψαν σχετικά επέδρασαν σταθεροποιητικά στην αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών, η οποία στο 8μηνο του έτους είχε θετικό πρόσημο 3,8%.

Ωστόσο η αύξηση αποδίδεται πρωτίστως στις πωλήσεις του ντίζελ θέρμανσης, το οποίο παρουσιάζει αύξηση 24,8% σε σχέση με το 2018, ενώ οι βενζίνες εμφανίζουν υποχώρηση 0,9% και το πετρέλαιο κίνησης αύξηση 1,8%, δηλαδή στα καύσιμα κίνησης καταγράφεται σταθεροποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης