«Έχει έλθει η ώρα για τολμηρές αποφάσεις και πιο αποτελεσματική συνεργασία για ένα καλύτερο μέλλον στη Μεσόγειο», τόνισε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική, Φωτεινή Αραμπατζή, σε ομιλία της στην 43η Ετήσια Σύνοδο της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο του Παγκόσμιου Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Η κ. Αραμπατζή εξήρε τον ρόλο της της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο, καθώς, όπως ανέφερε, «παρέχει το κατάλληλο πλαίσιο για να προωθηθούν συνέργειες μεταξύ των κρατών της περιοχής στην κατεύθυνση επίτευξης του κοινού στόχου, που είναι η διατήρηση των ιχθυαποθεμάτων της Μεσογείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε, δε, την ανάγκη στήριξης της αλιείας μικρής κλίμακας με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες και πρόσθεσε ότι χρειάζεται η εφαρμογή ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης, που να είναι βασισμένο στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Τέλος, η αρμόδια υφυπουργός επαναβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της παράνομης, λαθραίας και άναρχης (IUU) αλιείας μέσω της περιφερειακής συνεργασίας και υπογράμμισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα τόσο τα όποια προβλήματα δημιουργούνται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής όσο και η εισβολή στη Μεσόγειο μη ενδημικών (χωροκατακτητικών) ειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης