Σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός την Τετάρτη, μετά από ένα διήμερο ανόδου, κλείνοντας εκ νέου κάτω από τα 2.000 δολάρια, εν μέσω μικρής ενίσχυσης του δολαρίου και με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ανακοίνωση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιούλιο, λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο Comex.

Το προηγούμενο διήμερο το πολύτιμο μέταλλο κινήθηκε ανοδικά, αντλώντας ώθηση από την υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, τάση όμως που άλλαξε σήμερα με τον δείκτη του δολαρίου ICE US Dollar να ενισχύεται κατά 0,5% στα 92,697, ασκώντας πιέσεις στην τιμή του χρυσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές ανέμεναν τα πρακτικά της Fed προκειμένου να διαμορφώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας όσον αφορά την πορεία της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, αναζητώντας παράλληλα τυχόν ενδείξεις για ενδεχόμενα νέα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η Fed για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν επίσης οι εξελίξεις στο μέτωπο του νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς καταβάλλεται προσπάθεια να αρθούν από το αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και του Λευκού Οίκου για το ύψος των κονδυλίων που θα περιλαμβάνει.

Έτσι, την Τετάρτη, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό “έχασε” 42,80 δολάρια ή 2,1% και έκλεισε στα 1.970,30 δολάρια η ουγγιά, μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 0,7% που έστειλε το πολύτιμο μέταλλο και πάλι πάνω από τα 2.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτωτικά κινήθηκε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 73,5 σεντς ή 2,6% και να κλείνει την ημέρα στα 27,340 δολάρια η ουγγιά. Εχθές το ασήμι κατέγραψε κέρδη 1,5%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 4,8 σεντς ή 1,6% και έκλεισε στα 3,023 δολάρια η λίβρα. Αντίθετα το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το παλλάδιο “έχασε” 49,20 δολάρια ή 2,2% και τερμάτισε την ημέρα στα 2.179,10 δολάρια η ουγγιά και η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 19,10 δολάρια ή 2% και έκλεισε στα 956,30 δολάρια η ουγγιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης