Αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Ευρωζώνης και οι εισαγωγές της, για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, αλλά σε χαμηλότερο ρυθμό, κάτι που άφησε τις εμπορικές ροές πολύ χαμηλότερα του επιπέδου προ κορωνοϊού.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές αγαθών της Ευρωζώνης προς τον υπόλοιπο κόσμο ξεπέρασαν τις εισαγωγές κατά 27,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, σε ένα υψηλότερο πλεόνασμα από τα 23,2 δισ. ευρώ που εμφάνισε τον Ιούλιο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσαρμοσμένες για εποχικές διακυμάνσεις, οι εξαγωγές της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 6,5% από τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,2%.

Παρά τις αυξήσεις τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο, οι εξαγωγές παραμένουν 12,5% χαμηλότερα από το επίπεδο του Φεβρουαρίου και οι εισαγωγές χαμηλότερα κατά 11%.

Για την ΕΕ στο σύνολό της, τα στοιχεία της Eurostat εμφανίζουν ότι οι εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ινδία υποχώρησαν κατακόρυφα στη διάρκεια του επταμήνου του έτους, έναντι της αντίστοιχης περιόδου πριν από έναν χρόνο, και περισσότερο από το ένα πέμπτο σε κάθε περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης