Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκαν σήμερα, πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τη δεύτερη μείωση των επιτοκίων της φέτος.

Η ισπανική αγορά ομολόγων αγνόησε σε μεγάλο βαθμό την είδηση ότι στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν στη χώρα οι τέταρτες εκλογές την τελευταία τετραετία, καθώς τα κόμματα δεν μπόρεσαν να άρουν το πολύμηνο αδιέξοδο που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία υποτονική συνεδρίαση εν όψει της συνεδρίασης της Fed, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς μειώθηκαν 2-3 μονάδες βάσης. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε στο -0,49%, κάτω από το υψηλό επίπεδο έξι εβδομάδων του -0,43% που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου υποχωρούσε 2,5 μονάδες βάσης στο 0,27%, μετά την είδηση για τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Μετά τη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα και το πακέτο στήριξης που αυτή ανακοίνωσε, η Fed αναμένεται ευρύτερα να χαμηλώσει τον στόχο για το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης, μεταξύ του 1,75% και του 2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διχασμένη Fed πιέζεται από τον Λευκό Οίκο για μεγάλες μειώσεις επιτοκίων και από την απροσδόκητη εκτίναξη του κόστους δανεισμού για μία ημέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης