Η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, και με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο, παρά την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι η παραγωγή εργοστασίων, ορυχείων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας διαμορφώθηκε 2,1% υψηλότερα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, αν και 3,8% χαμηλότερα από ό,τι τον Οκτώβριο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Eurostat επίσης αναθεώρησε τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου και τώρα εκτιμά ότι η παραγωγή αυξήθηκε 0,1% από τον Αύγουστο, έχοντας προηγουμένως εκτιμήσει ότι υποχώρησε κατά 0,4%.

Η αύξηση στην παραγωγή καθοδηγήθηκε από τη Γερμανία, η οποία κατέγραψε αύξηση 3,4%, ενώ η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό στη διάρκεια του μήνα.

Η ισχύς της βιομηχανικής ανάκαμψης έρχεται σε αντίθεση με την εξασθένηση στον τομέα υπηρεσιών, η οποία είναι πιο άμεση επηρεασμένη από την εθελοντική κοινωνική αποστασιοποίηση και τους κυβερνητικούς περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ εξαιτίας του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης