Οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολούθησαν την πτωτική πορεία της Wall Street και των ασιατικών αγορών σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) διέψευσε τις ελπίδες για μελλοντικές μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ τα κέρδη που ανακοίνωσε η Shell -και ήταν τα χαμηλότερα εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια- οδήγησαν τη μετοχή της σε πτώση 4%.

Οι απώλειες, ωστόσο, περιορίζονταν από άλλα πιο θετικά εταιρικά αποτελέσματα, όπως από την Barclays και τη Standard Chartered, καθώς και από τη συμφωνία συγχώνευσης ύψους 27 δισ. δολαρίων του ομίλου London Stock Exchange με την εταιρεία χρηματοοικονομικών πληροφοριών Refinitiv.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.08 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%, με τις εταιρείες ενέργειας και εξόρυξης να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, του σιδηρομεταλλεύματος και του χαλκού.

Η Fed, όπως αναμενόταν, μείωσε χθες το βασικό επιτόκιο κατά ένα τέταρτο της μονάδας, ωστόσο ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ απογοήτευσε τους επενδυτές λέγοντας ότι η κίνηση αυτή ίσως να μη σηματοδοτήσει την έναρξη ενός μεγάλου κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης