Το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,18 δολάρια, καθώς η προοπτική πιο αυστηρών lockdowns στη Γαλλία και στη Γερμανία επηρέασε τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Το νόμισμα οδηγείται στη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τα μέσα του 2019, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ευρώπης έρχεται σε μια περίοδο που υπάρχει νέο κύμα κρουσμάτων, παρά το ότι τα στοιχεία έδειξαν πως οι επενδυτές παραμένουν long στο ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί 0,1% στο Λονδίνο, στα 1,1774 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, όχι πολύ μακριά από το χαμηλό 4,5 μηνών των 1,1762 δολαρίων στο οποίο είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε μηνιαία βάση, σημειώνει πτώση 2,3%, που αποτελεί την υψηλότερη από τον Ιούλιο του 2019.

Την υποχώρηση του νομίσματος ενισχύουν η διεύρυνση της διαφοράς του γερμανικού με το αμερικανικό 10ετές επιτόκιο στις 200 μονάδες βάσης από τις 150 μονάδες βάσης στην αρχή του έτους, που ενισχύει το δολάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μεγάλη έμφαση θα συνεχίσει να δίνεται στην κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τον κορωνοϊό στην πανδημία και στο εάν τα lockdowns μπορούν να επιβραδύνουν την αύξηση των κρουσμάτων και επίσης εάν ο αργός ρυθμός εμβολιασμών μπορεί να επισπευστεί» αναφέρουν οικονομολόγοι της ING.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης