Η πιο μεγάλη πτώση του τελευταίου μήνα καταγράφεται στα νομίσματα αναδυόμενων αγορών την Τρίτη, εν μέσω πιο ισχυρού δολαρίου και αυξανόμενης ανησυχίας για τη συγκεκριμένη κατηγορία assets.

Ο δείκτης MSCI ΕΜ FX υποχώρησε 0,71% σε ημερήσια βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από τις 10 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους Financial Times, το ραντ Νότιας Αφρικής έχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις, με πτώση 2,8% έναντι του δολαρίου, ύστερα από την καθοδική πορεία της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, για πρώτη φορά από το 2009.

Η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,7% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας πολύ χειρότερη ανάγνωση από την αναμενόμενη αύξηση κατά 0,6% που έβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Υποχώρηση 1% για το μεξικάνικο πέσο, εν μέσω ανησυχιών για την εμπορική συμφωνία που έκλεισε η χώρα με τις ΗΠΑ, η οποία όμως εξαιρεί τον Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαμηλότερα 2,3% το πέσο Αργεντινής, με νέα αρνητική κίνηση, εν μέσω αγωνίας ότι τα σχέδια λιτότητας δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Μόνο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου έχει χάσει 5,9%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης