H “βύθιση” του κρυπτονομίσματος Ether, με πρόσκαιρες απώλειες άνω του 50% στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Kraken, αποτέλεσε απότοκο μαζικών πωλήσεων και όχι σε τεχνική δυσλειτουργία του μηχανισμού trading, όπως ανέφερε ο CEO του τελευταίου.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων σημείωναν μεγάλες απώλειες τη Δευτέρα, με πολλά tokens να καταγράφουν πτώση άνω του 20% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα μετά το Bitcoin, έφτασε ακόμη και στα $700, από περίπου $1.600 στο Kraken, σύμφωνα με στοιχεία της Coindesk τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

«Είμαστε σε φάση διερεύνησης», τόνισε ο Jesse Powell, CEO του Kraken, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις κάποιου είδους τεχνικής δυσλειτουργίας. Φαίνεται ότι οι συναλλαγές αποτυπώθηκαν με ακρίβεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Powell τόνισε ότι οι απώλειες πιθανόν να μεγεθύνθηκαν λόγω margin trading και κινήσεων stop-loss στο χρηματιστήριο.

«Θα μπορούσε να είναι μια και μόνη επενδυτική “φάλαινα” η οποία αποφάσισε να εξαργυρώσει τις αποταμιεύσεις μιας ζωής», πρόσθεσε.

Το Ether  κινείτο πτωτικά την Τρίτη,  υποχωρώντας έως και κατά 19%, κοντά στα 1.450 δολάρια, στο Λονδίνο.

Το Kraken δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ακύρωση συναλλαγών, ξεκαθάρισε ο CEO του, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο αποζημίωσης πελατών που επηρεάστηκαν από ιδιαίτερα απότομες και συνταρακτικές επενδυτικές κινήσεις. “Ίσως τελικά να κάνουμε κάτι γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Το ψάχνουμε”, τόνισε.

Σε μια περίοδο κατά την οποία ο ενθουσιασμός γύρω από τα κρυπτονομίσματα “σαρώνει” τις αγορές, από δισεκατομμυριούχους μέχρι μικροεπενδυτές χωρίς διάκριση, η μεγάλη μεταβλητότητα στις τιμές εγείρει ερωτήματα για τα χρηματιστήρια όπου πραγματοποιούνται οι συναλλαγές τους.

Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από ελάχιστη ρύθμιση εκ μέρους των αρχών και η αρχή εποπτείας χρηματοοικονομικών συναλλαγών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι κινδυνεύουν να καταγράψουν μεγάλες απώλειες.

Το ρίσκο πάντως δεν έχει αποτρέψει τους επενδυτές, οι οποίοι νιώθουν ευνοημένοι από την εκτίναξη των τιμών το τελευταίο διάστημα. Ο Powell τόνισε ότι το Kraken έχει δει πενταπλασιασμό των νέων πελατών του τους τελευταίους μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης