Εγκρίθηκε από τον ESM το νέο πακέτο δόσεων προς την Ελλάδα, που μπορεί πλέον να «γυρίσει σελίδα» και να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις αλλαγές που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και λύση στα καυτά προβλήματα της χώρας.

Η αβεβαιότητα λαμβάνει τέλος και οι δανειακές υποχρεώσεις θα εξυπηρετηθούν κανονικά. Τα χρήματα των δανειστών θα είναι διαθέσιμα στα κρατικά ταμεία από τη Δευτέρα το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, την εκταμίευση της τρίτης δόσης του προγράμματος βοήθειας, συνολικού ύψους 8,5 δισ. ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), προχωρώντας και στην τυπική ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Η δόση, όπως έχει ήδη αποφασίσει το Eurogroup, θα καταβληθεί σε δύο τμήματα. Άμεσα θα εκταμιευτεί το ποσό των 7,7 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρωθούν τα κρατικά ομόλογα του Ιουλίου.

Τα εναπομείναντα 800 εκατ. ευρώ θα απελευθερωθούν το προσεχές διάστημα, ανάλογα με τον ρυθμό αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Π. Μοσκοβισί: “Ισχυρό σήμα ελπίδας” η έγκριση της δόσης από τον ESM

Την ικανοποίησή του για την έγκριση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ESM εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μέσω twitter, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ένα “ισχυρό σήμα ελπίδας”.

«Αυτή η πληρωμή αποτελεί αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών που συνεχίζει να κάνει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να αφορά τις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και την ανάκαμψη προς όφελος όλων», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης