Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holding

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, 16:55
Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holding

Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει ο Πρεμ Γουάτσα, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής ασφαλιστικής εταιρείας και εταιρείας συμμετοχών, Fairfax Financial Holding.

«Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα - πέρασε πολύ δύσκολη περίοδο, έχει εκλογές», είπε ο επενδυτής σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας:

«Αν η Ελλάδα ακολουθήσει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, όπως μπορεί κάλλιστα, θα ωφεληθεί πολύ».

Ο Γουάτσα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την Ινδία, την οποία θεωρεί «το καλύτερο μέρος» για επενδύσεις και βλέπει περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στην οικονομία της με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Ο Γουάτσα, σημειώνει το Bloomberg, είναι επίσης αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, αναφέροντας πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές, καθώς και για την Ελλάδα, όπου η Fairfax έχει μεγάλο πακέτο μετοχών στην Eurobank.

Ο επενδυτής βλέπει μεγαλύτερο περιθώριο για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς εκτιμά ότι θα μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις.

«Αυτά τα εμπορικά θέματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, μόλις λυθούν - και η άποψή μου είναι ότι θα λυθούν - θα μπορούσαμε να έχουμε έναν διάδρομο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης» σημείωσε.

«Η Κίνα χρειάζεται τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ και ο κόσμος χρειάζονται την Κίνα. Θεωρών ότι θα επικρατήσει η οικονομική λογική και οι δύο χώρες θα επεξεργασθούν κάτι που θα είναι προς αμοιβαίο όφελός τους», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, 16:55