«Νέφη» πάνω από την προσπάθεια της Ελλάδα να διευθετήσει το χρέος της, με όσο πιο οριστικό τρόπο και ταυτόχρονα να επιχειρήσει να βγει στις αγορές με αποδεκτό κόστος δανεισμού για την οικονομία επισημαίνει τώρα η Citigroup σε νέο της note.

Το ΔΝΤ, επίσημαίνει η Citi, ζητά αποσαφήνιση κρίσιμων σημείων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε να «φωτιστούν» πλευρές που θεωρεί κρίσιμες έως και επικίνδυνες για το ίδιο το Ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σόιμπλε δήλωσε, από την πλευρά του, ότι ελπίζει να υπάρχει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, αλλά ότι το σχέδιο είναι να παραμείνει το περίγραμμα της συμφωνίας του Μαΐου 2016.

Για τη Citi, η δήλωση αυτή καθιστά αβέβαιη τη δέσμευση ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Ιδιαίτερα η Γερμανία, λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές έχει μια παραπάνω δυσκολία, πέραν της παραδοσιακής άρνησης να μπει ανοικτά σε συζήτηση για το θέμα αυτό.

Από το 2015, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και φαίνεται επίσης απαραίτητο για την ΕΚΤ έτσι ώστε να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζει η Citi, τόσο η απόφαση του ΔΝΤ όσο και της ΕΚΤ είναι απίθανο να έρθουν σύντομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης